Contact Us

Contact Person : Davis

WhatsApp : +8618130083767

Free call

John Crane Mechanical Seal SS304 Replacement 551 Type

Minimum Order Quantity : 1PC Price : Negotiated
Packaging Details : box as requirement Delivery Time : 20-30DAYS
Payment Terms : T/T, Western Union, L/C Supply Ability : 1000PC/Month
Place of Origin: MADE IN CHINA Brand Name: JR
Certification: iso9001 Model Number: 551

Detail Information

Material: TC TC VITON Function: For Oil Pump, Water Pump
Transport Package: Box HS Code: 848420090
Specification: Water Pump Mechanical Seal 20MM Certificate: ISO9001
Type: Water Pump Seal Standard: Standard
Size: 20MM Name: 551 Water Pump Seal
High Light:

20MM Mechanical Shaft Seal

,

SS304 Mechanical Shaft Seal

,

John Crane Mechanical Seal SS304

Product Description

John Crane Mechanical Seal SS304 Replacement 551 Type Mechanical Shaft Seal

 

Operational Conditions:

  1. Style :Mechanical seal
  2. Pressure :≤1Mpa
  3. Speeds: ≤ 10m/ sec
  4. Standarsd or Nostandard: Standard
  5. Temperature: -20℃~180℃
  6. Spring&Other parts: SUS304
  7. Rotary ring SUS304/SIC/TC
  8. Stationary ring :CARBON/SIC/TC
  9. Secondary seal V

Materials:

  • Stationary Ring: Ceramic, Silicon Carbide, TC
  • Rotary Ring: Carbon, Silicon Carbide,TC
  • Secondary Seal: NBR, EPDM, Viton, PTFE
  • Spring and Metal Parts: Steel
  • 3. Seat Type:
  • 4. Applications: Clean water, sewage water, oil and other moderately corrosive fluids

Performance Capabilities:

Pressure
Up to 25 bar 
Metal Parts
SS316
Speed
Up to 25m/s
Seat
SiC, TC
Face
Carbon, SiC, TC
Spring
SS316, Hastelloy C
End play/axial float allowance
±1.0mm
Sizes
20mm 
Temperature
-40℃ to 220℃,dependent on the elastomer
O-rings
NBR , EPDM, FEP, Kalrez, Chemraz etc.
  • Type 551 Single Coil Spring Mechanical Seal for Water Pumps, Temperature Control Pumps, Vacuum Pumps and Heat-exchange Oil Pumps

    Structural Features: single end, unbalanced, conical spring, dependent direction of rotation, spring transmission. This seal component has a simple structure, high compatibility and stable performance with great spring compensation.

    Industrial Standards: DIN24960, ISO3069, GB6556

    Scopes of Application: widely used in water pumps, temperature control pumps, vacuum pumps and heat-exchange oil pumps. Mainly used in leathering, waste water treatment, plastic, and food machinery industry. This product can be an alternative to similar products such as John Crane Type 551 or EagleBurgmann BT-RN.

John Crane Mechanical Seal SS304 Replacement 551 Type 0

John Crane Mechanical Seal SS304 Replacement 551 Type 1

 

We are engaged in manufacture and installation exporting and wholesaling quality range of Industrial Seal, Single Spring Seal, Balance and Unbalance Spring Seal, External Mounted Seal, PTFE Bellow External Mounted Seal, Catridge Balance Seal, Multiple Spring Balance Seal, Dry Running Reverse Balance Seal, Agitator Double Acting Unbalance Seal, Single Conical Helical Spring, Rubber Bellow Seal, Multi Spring Seal, Metal Bellow Seal, Elastomer Bellow Seal, Conical Spring Seal, Air Condition Compressor Seal, Auto Cooling Seal, Metallic Bellow Seal,

All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps, Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA

Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha, Vogelsang Pumps etc.

 

At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or drawing, and design as your request,Customization: Changes of materials for getting other operating parameters are possible. Contact us with your requirements.

 

 

Question 1: Are you a factory or a trade company?
Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.

 

Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.

 

Question 3: Where is your factory located? How can I visit there?
Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, are warmly welcome to visit us!

 

Question 4: How does your factory do regarding quality control?
Answer: Quality is priority. We always attach great importance to quality controlling from the very beginning to the very end. Our factory has gained ISO9001 authentication.

 

Question 5: How about the lead time?
Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.

 

Question 6: How can we pay?
Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.

 

Question 7: If OEM available?
Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.

 

Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps and so on

You Might Be Into These
Get in touch with us

Enter Your Message

info@supseals.com
+8618130083767