Contact Us

Contact Person : Davis

WhatsApp : +8618130083767

Free call

RBSIC Silicon Carbide Mechanical Seal Ring Stationary

Minimum Order Quantity : 10PC Price : Negotiated
Packaging Details : box as requirement Delivery Time : 20-30DAYS
Payment Terms : T/T, Western Union, L/C Supply Ability : 100000PC/Month
Place of Origin: MADE IN CHINA Brand Name: JR
Certification: iso9001 Model Number: RBSIC/SSIC 1

Detail Information

Material: RBSIC/SSIC Function: For Oil Pump, Water Pump
Transport Package: Box HS Code: 848420090
Specification: RBSIC SSIC For Water Pump Mechanical Seal Certificate: ISO9001
Type: RBSIC SSIC For Pump Standard: Standard
Product Name: Mechanical Sealing Parts RBSIC SSIC Stationary Ring: RBSIC SSIC
High Light:

SSIC Mechanical Seal Ring

,

RBSIC Mechanical Seal Ring

,

Stationary Silicon Carbide Ring

Product Description

Silicon Carbide Ring Mechanical Seal Ring Face SSIC RBSIC Stationary Silicon Carbide Seal Ring
 

Description:

SSIC 

1.Introduction of Silicon Carbide:

Silicon carbide (SiC), also known as carborundum, is a compound of silicon and carbon with a chemical formula SiC. It occurs in nature as the extremely rare mineral moissanite. Silicon carbide powder has been mass-produced since 1893 for use as an abrasive. Grains of silicon carbide can be bonded together by sintering to form very hard ceramics which are widely used in applications requiring high endurance, such as car brakes and ceramic plates in bulletproof vests. Electronic applications of silicon carbide as light emitting diode and detector in early radios have been demonstrated around 1907, and nowadays SiC is widely used in high-temperature semiconductor electronics. Large single crystals of silicon carbide can be grown by the Lely method; they can be cut into gems known as "synthetic moissanite". Silicon carbide with high surface area can be produced from SiO2 contained in plant material.

 

2.Features of Sic Ceramic Sleeve:

1) Heat shock stablity

2) chemical corrosion-resistant

3) High temper-endure(up to 1650°

4) Wearing/corrosion/oxidation resistant

5) Highly performance of mechanical strength

6) Cleaning or etching the hardest sub-surfaces

7) Used for grinding, lapping, and wire saw cutting as well as abrasive blasting

 

Performance Capabilities

 

Color
Black color
Size
Standard size
Brand
JR
Application
For all industrial
Material
SIC,RBSIC,SSIC
Packing Detail
According to your requirements

RBSIC Silicon Carbide Mechanical Seal Ring Stationary 0

RBSIC Silicon Carbide Mechanical Seal Ring Stationary 1

RBSIC Silicon Carbide Mechanical Seal Ring Stationary 2

We are engaged in manufacture and installation exporting and wholesaling quality range of Industrial Seal,

Single Spring Seal, Balance and Unbalance Spring Seal, External Mounted Seal, PTFE Bellow External Mounted Seal,

Catridge Balance Seal, Multiple Spring Balance Seal, Dry Running Reverse Balance Seal,

Agitator Double Acting Unbalance Seal, Single Conical Helical Spring, Rubber Bellow Seal,

Multi Spring Seal, Metal Bellow Seal, Elastomer Bellow Seal, Conical Spring Seal,

Air Condition Compressor Seal, Auto Cooling Seal, Metallic Bellow Seal,

 

All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps,

Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA

Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha,

Vogelsang Pumps etc.

 

At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or drawing, and design as your request

Question 1: Are you a factory or a trade company?
Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.

 

Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.

 

Question 3: Where is your factory located? How can I visit there?
Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, are warmly welcome to visit us!

 

Question 4: How does your factory do regarding quality control?
Answer: Quality is priority. We always attach great importance to quality controlling from the very beginning to the very end. Our factory has gained ISO9001 authentication.

 

Question 5: How about the lead time?
Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.

 

Question 6: How can we pay?
Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.

 

Question 7: If OEM available?
Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.

 

Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps and so on

You Might Be Into These
Get in touch with us

Enter Your Message

info@supseals.com
+8618130083767