Contact Us

Contact Person : Davis

WhatsApp : +8618130083767

Free call

John Crane Type 1 Industrial Mechanical Seals Balanced Bi Directional

Minimum Order Quantity : 5PC Price : Negotiated
Packaging Details : box as requirement Delivery Time : 20-30DAYS
Payment Terms : T/T, Western Union, L/C Supply Ability : 100000PC/Month
Place of Origin: MADE IN CHINA Brand Name: JR
Certification: ISO9001 Model Number: Type 1

Detail Information

Material: SIC SIC VITON CAR CER NBR Function: For Oil Pump, Water Pump
Transport Package: Box HS Code: 848420090
Specification: John Crane Seal Type 1 Certificate: ISO9001
Type: For Burgmann MG901/ D1-G55 Aesseal P05U Seal John Crane Type 1 Seal Flowserve 51 Seal US Seal E Seal Standard: Standard
Style: Mechanical Seal Product Name: John Crane Type 1 Mechanical Seals
High Light:

John Crane Type 1 Industrial Mechanical Seals

,

Bi Directional Industrial Mechanical Seals

,

Bi Directional Type 1 Mechanical Seal

Product Description

Mechanical Seal Type 1 John Crane Type 1 Seal For Aesseal P05U John Crane Mechanical Seal Type1 Replacement

 

Operational Conditions:

  1. Reliable transmission due to special design in the drive band and drive notches.
  2. Special balancing in the elastomer bellows. design,avaliable in high-pressure application
  3. Temperature: -20ºC to +120ºC
  4. Pressure: ≤1.4MPa
  5. Speed: ≤15m/s

 Materials:

  • ROTARY FACES: Carbon Graphite, Silicon Carbide, Tungsten Carbide
  • STATIONARY SEATS: Ceramic, Silicon Carbide, Tungsten Carbide, Stainless Steel
  • BELLOWS: Buna, Viton, EPDM, Aflas, Neoprene
  • METAL PARTS: 304 SS standard, 316 SS option available


Performance Capabilities

Temperature
-30℃ to 200℃, dependent on the elastomer
Pressure
Up to 14 bar
Speed
Up to 13 m/s
End play/axial float allowance
±0.1mm
Size
0.5" to 4"
Brand
JR
Face
Carbon, SiC, TC
Seat
Ceramic, SiC, TC
Elastomer
NBR, EPDM, VITON etc.
Spring
SS304, SS316
Metal parts
SS304, SS316
Idividual Packing
Using foam and plastic paper wrapped, then put one piece of seal in one box,finally put in standard export carton.
  • Replacement to:
  • Burgmann MG901/ D1-G55
  • Aesseal P05U seal
  • John Crane type 1 seal
  • Flowserve 51 seal
  • US Seal E seal
  • Single seal,balanced,Bi-directional
  • Good interchange ability, TG1U Dimensional data conform with US standard, TG1K conform with UK standard.
  • Available in metric and inch sizes

John Crane Type 1 Industrial Mechanical Seals Balanced Bi Directional 0

John Crane Type 1 Industrial Mechanical Seals Balanced Bi Directional 1John Crane Type 1 Industrial Mechanical Seals Balanced Bi Directional 2

We are engaged in manufacture and installation exporting and wholesaling quality range of Industrial Seal, Single Spring Seal, Balance and Unbalance Spring Seal, External Mounted Seal, PTFE Bellow External Mounted Seal, Catridge Balance Seal, Multiple Spring Balance Seal, Dry Running Reverse Balance Seal, Agitator Double Acting Unbalance Seal, Single Conical Helical Spring, Rubber Bellow Seal, Multi Spring Seal, Metal Bellow Seal, Elastomer Bellow Seal, Conical Spring Seal, Air Condition Compressor Seal, Auto Cooling Seal, Metallic Bellow Seal,

All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps, Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA

Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha, Vogelsang Pumps etc.

 

At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or drawing, and design as your request,Customization: Changes of materials for getting other operating parameters are possible. Contact us with your requirements.

 

 

Question 1: Are you a factory or a trade company?
Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.

 

Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.

 

Question 3: Where is your factory located? How can I visit there?
Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, are warmly welcome to visit us!

 

Question 4: How does your factory do regarding quality control?
Answer: Quality is priority. We always attach great importance to quality controlling from the very beginning to the very end. Our factory has gained ISO9001 authentication.

 

Question 5: How about the lead time?
Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.

 

Question 6: How can we pay?
Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.

 

Question 7: If OEM available?
Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.

 

Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps and so on

You Might Be Into These
Get in touch with us

Enter Your Message

info@supseals.com
+8618130083767