Contact Us

Contact Person : Davis

WhatsApp : +8618130083767

Free call

John Crane Type 21 SIC VITON Elastomer Bellows Shaft Mechanical Seal

Minimum Order Quantity : 100PC Price : Negotiated
Packaging Details : box as requirement Delivery Time : 10DAYS
Payment Terms : T/T, Western Union, L/C Supply Ability : 10000000PC/Month
Place of Origin: MADE IN CHINA Brand Name: JR
Certification: iso9001 Model Number: 21 21T

Detail Information

Material: SIC SIC VITON Cer Car Nbr Function: For Oil Pump, Water Pump
Transport Package: Box HS Code: 848420090
Specification: Elastomer Bellows Shaft Seal 21 Seal Certificate: ISO9001 Certificate
Type: John Crane 21 Mechanical Seal Standard Or Nonstand: Standard
Style: Aesseal P04/P04T Seal Flowserve 110 Seal Size: 0.5INCH-3INCH
High Light:

0.5 inch Shaft Mechanical Seal

,

Type 21 elastomer bellows seal

,

SIC VITON elastomer bellows seal

Product Description

John Crane Type 21 Mechanical Seal Elastomer Bellows Shaft Seal
 
Operations Conditions:

  1.  Temperature: -40˚F to 400°F/-40˚C to 205°C
  2. (depending on materials used)
  3.  Pressure: up to 150 psi(g)/11 bar(g)
  4. Speed: up to 2500 fpm/13 m/ s
  5. (depending on configuration and shaft size)

Materials:

  1. Stationary Ring (Alumina 99%/Alumina 99.5%/SiC/SSiC/TC)
  2. Rotary Ring (Carbon/SiC/SSiC/TC)
  3. Secondary Seal (NBR/EPDM/Viton)
  4. Spring and Punched Parts (SS304/SS316)

Performance Capabilities:

Temperature
-20℃ to150℃, dependent on the elastomer
Pressure
Up to 1.5 MPA
Speed
Up to 18 m/s
End play/axial float allowance
±0.1mm
Size
10-100MM,0.375INCH-3INCH
Brand
JR
Face
Carbon, SiC, TC
Seat
Ceramic, SiC, TC
Elastomer
NBR, EPDM, VITON etc.
Spring
SS304, SS316
Metal parts
SS304, SS316
Packing Individual packing ,1 pc in 1 small box is available as well

 

The Type 21 is ideal for use in centrifugal, rotary and turbine pumps, compressors, chillers and other rotary shaft equipment. It is also commonly used by the wastewater and water systems industries for applications such as waste treatment, potable water and HVAC

  1. Self-aligning unit automatically adjusts for shaft end play and run-out
  2.  Eliminates potential shaft fretting damage between the seal and shaft
  3. Positive mechanical drive protects the elastomer bellows from overstressing
  4.  Single coil spring improves tolerance to clogging
  5.  Simple to fit and field repairable
  6.  Can be used with practically any type of mating ring

 

John Crane Type 21 SIC VITON Elastomer Bellows Shaft Mechanical Seal 0

John Crane Type 21 SIC VITON Elastomer Bellows Shaft Mechanical Seal 1John Crane Type 21 SIC VITON Elastomer Bellows Shaft Mechanical Seal 2John Crane Type 21 SIC VITON Elastomer Bellows Shaft Mechanical Seal 3

We are engaged in manufacture and installation exporting and wholesaling quality range of Industrial Seal, Single Spring Seal, Balance and Unbalance Spring Seal, External Mounted Seal, PTFE Bellow External Mounted Seal, Catridge Balance Seal, Multiple Spring Balance Seal, Dry Running Reverse Balance Seal, Agitator Double Acting Unbalance Seal, Single Conical Helical Spring, Rubber Bellow Seal, Multi Spring Seal, Metal Bellow Seal, Elastomer Bellow Seal, Conical Spring Seal, Air Condition Compressor Seal, Auto Cooling Seal, Metallic Bellow Seal,

All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps, Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA

Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha, Vogelsang Pumps etc.

 

At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or drawing, and design as your request,Customization: Changes of materials for getting other operating parameters are possible. Contact us with your requirements.

 

 

Question 1: Are you a factory or a trade company?
Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.

 

Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.

 

Question 3: Where is your factory located? How can I visit there?
Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, are warmly welcome to visit us!

 

Question 4: How does your factory do regarding quality control?
Answer: Quality is priority. We always attach great importance to quality controlling from the very beginning to the very end. Our factory has gained ISO9001 authentication.

 

Question 5: How about the lead time?
Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.

 

Question 6: How can we pay?
Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.

 

Question 7: If OEM available?
Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.

 

Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps and so on

You Might Be Into These
Get in touch with us

Enter Your Message

info@supseals.com
+8618130083767