High Hardness Sintered Silicon Carbide

Product Details:
Place of Origin: MADE IN CHINA
Brand Name: JR
Certification: iso9001
Model Number: RBSIC/SSIC 1
Payment & Shipping Terms:
Minimum Order Quantity: 10PC
Price: Negotiated
Packaging Details: box as requirement
Delivery Time: 20-30DAYS
Payment Terms: T/T, Western Union, L/C
Supply Ability: 100000PC/Month

Detail Information

Material: RBSIC/SSIC Function: For Oil Pump, Water Pump
Transport Package: Box HS Code: 848420090
Specification: RBSIC SSIC For Water Pump Mechanical Seal Certificate: ISO9001
Type: RBSIC SSIC For Pump Standard: Standard
Product Name: Mechanical Sealing Parts RBSIC SSIC Stationary Ring: RBSIC SSIC
High Light:

High Hardness Sintered Silicon Carbide

,

ISO9001 Sintered Silicon Carbide

,

High Hardness Reaction Bonded Silicon Carbide

Product Description

Mechanical Seal Mirror Polish Silicon Carbide Ssic Rbsic Sic Ceramic Disc Plate Ring
 

Description:

Silicon Carbide Ceramic has excellent mechanical strength and hardness, small creep deformation, good oxidation resistance, good corrosion resistance and good wear resistance, it is an ideal choice for high temperature engineering materials. Due to the outstanding properties, Silicon Carbide Ceramic is also recognized as a mechanical sealing material better than metals, tungsten carbide, al2o3 ceramics etc. Moreover, it also has advantages of self-lubricating properties and low friction coefficient.

According to the different manufacturing methods, the materials below are avaible:
Sintered Silicon Carbide (SSiC)
Reaction Bonded Silicon Carbide (SiSiC)

Typical Properties

✔High strength in high tempperature

✔High-temperature oxidation resistance

✔Excellent wear resistance

✔Low thermal expansion and high thermal conductivity

✔Excellent thermal shock resistance

✔High Hardness

✔Outstanding corrosion resistance

Application Examples

✔Mechanial seal rings

✔Balls, seats, liners for valve

✔High Temperature kiln furniture

✔Heat exchangers

✔Fixed and moving turbine components

✔Components for burners

✔Ceramic bearings

 

Performance Capabilities

 

Item Unit SiC SSiC
Purity % ≥90 ≥98
Density G/cm3 3.05 3.1
Shore Hardness HS 110-125 120-130
Elastic Modulus MPa 4.12*105 4.10*10s
Poisson Ratio   0.15 0.16
Tensile Strength MPa 2.75*102 2.8*102
Bending Strength MPa 4.41*102 4.9*102
Compression Strength MPa 2.94*103 3.0*102
Thermal Conductivity W/m.k 141 147
Coefficient of Thermal Expansion I/℃ 4.3*10-6 4.0*10-6
Heat Resistance   1600C 165CTC
Tolerance Mm -0.02——+0.02 -0.02——+0.02
Acid Resistance   5 times higher than the usual TC Resist al c

 

 

High Hardness Sintered Silicon Carbide 0

High Hardness Sintered Silicon Carbide 1

We are engaged in manufacture and installation exporting and wholesaling quality range of Industrial Seal, Single Spring Seal, Balance and Unbalance Spring Seal, External Mounted Seal, PTFE Bellow External Mounted Seal, Catridge Balance Seal, Multiple Spring Balance Seal, Dry Running Reverse Balance Seal, Agitator Double Acting Unbalance Seal, Single Conical Helical Spring, Rubber Bellow Seal, Multi Spring Seal, Metal Bellow Seal, Elastomer Bellow Seal, Conical Spring Seal, Air Condition Compressor Seal, Auto Cooling Seal, Metallic Bellow Seal,

All ranges of mechanical seals for Flygt Pumps, Grundfos Pumps, Pumps, APV Pumps, Grindes Pumps, Fristam, ABS, Alleeiler, EMU, GEA

Tunchenhagen, Godwin, Hidrostal, Hilge, Johnson, Lowara, Waukesha, Vogelsang Pumps etc.

 

At the meantime, we could manufacture seals according to your sample or drawing, and design as your request,Customization: Changes of materials for getting other operating parameters are possible. Contact us with your requirements.

 

 

Question 1: Are you a factory or a trade company?
Answer: We are a factory and have our top sales for the trade service.

 

Question 2: Can I try to get a SAMPLE before the order?
Answer: Sure. You can ask for the samples. Usually they're free.

 

Question 3: Where is your factory located? How can I visit there?
Answer: Our factory is located in Ningbo, China. You can fly to Ningbo or Shanghai airport directly. All our clients, from home or abroad, are warmly welcome to visit us!

 

Question 4: How does your factory do regarding quality control?
Answer: Quality is priority. We always attach great importance to quality controlling from the very beginning to the very end. Our factory has gained ISO9001 authentication.

 

Question 5: How about the lead time?
Answer: Within10-20 days after getting the prepayment.

 

Question 6: How can we pay?
Answer: For small sample shipping cost, you can pay either by paypal or by T/T. And by T/T at sight for large amount of the order.

 

Question 7: If OEM available?
Answer: Yes, we provide all of our products OEM /ODM service.

 

Question 8: If I can buy pumps or pump parts from your company?
Answer: Yes , we also provide pumps and pump parts, such as Lobe pumps, Compound & homogeneous pumps, Homogeneous & emulsification pumps and so on

Get in touch with us

Enter Your Message

info@supseals.com
+8618130083767